Ökoiskola

Ökoiskolává válás..
2021 áprilisában beadtuk a pályázatunkat az Ökoiskola cím megszerzése céljából. A pályázat sikeres volt, a címet 2021 szeptember 1-től használhatjuk. A munka nem akkor ér véget, amikor az Ökoiskola titulust megszerzi egy intézmény, épp ellenkezőleg a munka ekkor kezdődik el igazán. A pályázat beadása egyfajta monitoring. Arra jó, hogy az intézmény felmérje magáról, hogy a környezettudatosság és fenntarthatóság rögös ösvényén hol tart éppen és hogyan tud tovább lépni.
Főbb mérföldkövek az Ökoiskola cím elnyeréséig:

  1. Emelt ágyást létesítettünk az iskola udvarán, melyben zöldségeket termesztettünk. A keret összeállítása, festése, földdel való feltöltése, a zöldségmagok vetése, a palántázás és a locsolás mind a diákjaink közreműködése révén történt.
  1. A Rába-Duna-Vág ETT által meghirdetett “Körkörös Gazdaság – Circular Economy” pályázat elnyerése. Ennek köszönhetően az alábbi programokra került sor: üzemlátogatások (4 alkalom), szemléletformáló előadások (7 alkalom), komposztáló és 40 db szelektív hulladékgyűjtő edény beszerzése.
  1. 2020-ban megalakítottuk az Ökomunkacsoportot. Ezt követően hozzáláttunk az Ökoiskola pályázathoz szükséges anyagaink előkészítéséhez.
  1. Megkezdtük a Házirend egyik tervezett mellékletének az Öko-kódexnek az összeállítását.
  1. Diákjaink közül azokból a fiatalok akik számára fontos a környezetvédelem és szeretnének tenni e téren is az intézményükért – ZÖLD DÖK néven – önkéntescsapatot szervezünk.