Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő

Épületgépészet ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Kinek ajánljuk?

Ajánlott minden fiatal számára, aki erős műszaki vénával rendelkezik és érdeklődik az energetika, különösen a fűtési rendszerek és a földgáz felhasználása iránt. Remek elhelyezkedési lehetőséget nyújt a gázelosztó társaságoknál, kivitelező cégeknél és vállalatok karbantartási egységeinél.

Mire lesz szükséged?

Önállóság, felelősségtudat, kommunikációs készség, csapatban való együttműködés, precizitás, problémamegoldó képesség, jó kapcsolatteremtő képesség, digitális eszközök használatára való képesség.

Mit csinál a központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő?

A központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő kiépíti és karbantartja a központi fűtéshez és a gázüzemű berendezésekhez tartozó vezeték és égéstermék-elvezetés rendszereit.

Mire lesz jogosultságod?

központifűtés- és gázhálózatokat épít ki és tart karban; értelmezi a rendszerek kialakítására, munkafolyamatokra, eszközökre, technológiára vonatkozó dokumentációkat; feldolgozza a tevékenységhez kapcsolódó szerelési vázlatokat, költségbecsléseket; biztosítja a folyamatos és biztonságos munkavégzéshez szükséges feltételeket; végrehajtja az időszakos ellenőrzési, karbantartási, javítási, felújítási feladatokat; elvégzi a dokumentációs és adminisztratív feladatokat.