Kereskedő és webáruház technikus

Kereskedelem ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Kinek ajánljuk?

Azoknak ajánljuk, akik kereskedelmi vénával rendelkeznek, nyitottak a kereskedelem új formáira és az online világ szerelmesei.

Mire lesz szükséged?

Átlagon felüli informatikai tudás, logisztikai és szervező képesség, tervezési és elemző képesség, számolási készség, fizikai aktivitás, csapatmunka.

Mit csinál a kereskedő és webáruház technikus?

A kereskedő és webáruházi technikus szakma új távlatokat nyit a kereskedelem területén. A szakképzett technikus az általános kereskedelmi folyamatok megismerése mellett alapos tudással rendelkezik a marketing, az online értékesítés és a webáruházak működésével kapcsolatosan.

Mire lesz jogosultságod?

kialakítja a kereskedelmi egység külső/belső arculatát, termék-, ár-, értékesítési-, és kommunikációs politikáját; megtervezi, elemzi, értékeli az áruforgalmi tevékenységet; irányítja, szervezi és ellenőrzi a kereskedelmi egység szabályszerű működését; a vállalkozás nyereséges gazdálkodása érdekében alkalmazza a gazdasági, jogi és marketing ismereteket; kezeli a megrendeléseket, a törzsvásárlói nyilvántartásokat, a bónuszrendszereket; árukatalógusokat, árjegyzékeket állít össze; a legkorszerűbb digitális és technológiai ismereteinek alkalmazásával irányítja a kereskedelmi és elektronikus rendszerek folyamatszervezését, informatikai megvalósítását; aktualizálja az online tartalmakat, részt vesz az aktuális online, offline kampányok lebonyolításában; ellátja a nyilvántartással, a vásárlók kezelésével, az adatszolgáltatással, az adatok védelmével kapcsolatos adminisztratív feladatokat; szakszerűen kommunikál idegen nyelven.