Kereskedelmi értékesítő

Kereskedelem ágazat 3 eves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Kinek ajánljuk?

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret emberekkel foglalkozni, szereti a változatos kihívásokat, ösztönzi a kereskedelem dinamizmusa, fontos szamara a hosszútávú́ karrier- lehetőség.

Mire lesz szükséged?

Önállóság, felelősségtudat, kommunikációs készség, csapatban való együttműködés, precizitás, problémamegoldó képesség, jó kapcsolatteremtő képesség, empátia, digitális eszközök használata.

Mit csinál a kereskedelmi értékesítő?

A kereskedelmi értékesítő a korszerű eladástechnikák alkalmazásával kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Értékesítési stratégiája a vevői igényeken alapul, tevékenysége kiterjed továbbá az áru beszerzésére, átvételére, készletkezelésére, állagmegóvására, a környezetvédelemre.

Mire lesz jogosultságod?

komplex értékesítői feladatot lát el; felméri a vásárló igényeit, bemutatja az árut és a lehetséges kapcsolódó szolgáltatásokat, szakmai tanácsaival segíti a vásárlót a döntésében; közreműködik az árubeszerzés folyamatában: előkészíti a megrendelést és megrendeli az árut; ellátja az eladásra kerülő áruk átvételével, raktározásával, készletezésével és állagmegóvásával kapcsolatos feladatokat; kialakítja és fenntartja az üzlet polcképét; kezeli a kereskedelmi egységekben használatos szoftvereket és mobil alkalmazásokat; elvégzi az online értékesítéshez kapcsolódó szolgáltatásokat; szakszerűen használja a pénztárgépet; kezeli a vevői panaszokat; kezeli a szakterületének megfelelő gépeket, berendezéseket, eszközöket.